DACHSER získal ocenění eLearning Award za vzdělávací projekt Blue Box 

DACHSER obdržel ocenění eLearning Award za nový vzdělávací prostor určený pro zaměstnance ve skladech – DACHSER Blue Box. Pro porotu z Institutu pro vnitropodnikové vzdělávání IFBB a časopisu eLearning Journal byl při hodnocení rozhodující zejména snadný přístup k nabídce digitálního vzdělávání a pozitivní vliv na kulturu učení.

DACHSER obdržel ocenění eLearning Award za nový vzdělávací prostor určený pro zaměstnance ve skladech – DACHSER Blue Box.

DACHSER Blue Box je řešení určené zejména pro zaměstnance v tranzitním terminálu, kteří nemají k dispozici pevné pracovní místo s počítačem. Umožňuje jim přístup do nabídky digitálního vzdělávání společnosti DACHSER. Zvukotěsný Blue Box, který je umístěn uprostřed překládkového skladu nebo skladu kontraktní logistiky, připomíná klasickou telefonní budku a nabízí zaměstnancům možnost samostatného vzdělávání v příjemném, částečně soukromém vzdělávacím prostředí s minimem rušivých podnětů. Před zvědavými pohledy chrání soukromí zástěna ve dveřích a římská roleta v okně. Účastníci si mohou pro firemní vzdělávání vybrat jednu z 26 jazykových mutací.

„Ve společnosti DACHSER se soustředíme na lidi a vzdělávání je zásadní oblastí naší strategie řízení lidských zdrojů. Proto je pro nás důležité umožnit všem našim kolegům přístup k digitálnímu vzdělávání," říká Christina Müller, vedoucí DACHSER Academy, interní vzdělávací instituce , a dodává, „s DACHSER Blue Boxem jsme vytvořili nabídku vzdělávání, která poskytuje snadný a na potřebách založený přístup k elektronickému vzdělávání v tranzitním terminálu a skladu kontraktní logistiky. Podporujeme tak moderní kulturu samoregulovaného učení a zároveň vyjadřujeme uznání našim zaměstnancům a jejich práci. To je ve světle nedostatku kvalifikovaných pracovníků důležitý faktor, který nás jako zaměstnavatele pozitivně odlišuje."

Po spuštění v pilotní pobočce v říjnu 2022, intenzivní školicí fázi a následné zpětné vazbě od místních zaměstnanců nyní společnost DACHSER provozuje čtyři Blue Boxy v Německu a jeden v Rakousku. A to včetně Eurohubu v německém Überherrnu, který má pro síť společnosti strategický význam. Do konce roku 2024 má být tento koncept zaveden na dalších šesti evropských pobočkách. Součástí balíčku DACHSER Blue Box jsou také odpovídající digitální nástroje, které mohou pobočky využít k vytvoření vlastních, lokálně přizpůsobených e- learningových kurzů.

Nejmodernější projekt

Projekt DACHSER Blue Box byl vybrán a oceněn odbornou porotou a zvítězil v kategorii "Vzdělávání na pracovišti" jako nejmodernější projekt. Cena eLearning AWARD je každoročně udělována inovativním a pokrokovým projektům v oblasti elektronického vzdělávání z Německa, Rakouska a Švýcarska. Letos bylo přihlášeno celkem 343 projektů v přibližně 80 kategoriích.

DACHSER Academy je interní vzdělávací instituce tohoto globálního poskytovatele logistických služeb. Jejím úkolem je poskytovat vysoce kvalitní, na potřebách založená školení pro zaměstnance z oblasti obchodu i průmyslu. Její prezenční školení a e-learningové kurzy nabízejí širokou škálu obsahu specifického pro tuto logistickou společnost a pokrývají logistická témata relevantní pro DACHSER na vysoké úrovni, fundovaně a s přímým praktickým významem. Celkem společnost DACHSER nabízí více než 300 e-learningových kurzů pro všechny své oblasti podnikání, a to v mnoha jazykových mutacích.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova