Ozbrojený konflikt na Ukrajině: dopad na globální letecké a námořní nákladní přepravy společnosti DACHSER

Rádi bychom vás informovali o dopadu ozbrojeného konfliktu na Ukrajině na mezinárodní leteckou, námořní a železniční dopravu. Také bychom se s vámi rádi podělili o to, jaká opatření jsme museli přijmout, abychom co nejvíce ochránili dodavatelské řetězce.

Do odvolání pozastavujeme všechny objednávky z a do Ukrajiny. Dále již nemůžeme přijímat objednávky / rezervace na naše železniční spojení mezi Asií a Evropou. Stejné pozastavení rezervací platí pro mezikontinentální kamionovou dopravu mezi Asií a Evropou, pokud mají být zásilky přepravovány přes Rusko, Bělorusko nebo Ukrajinu. Důvodem těchto opatření je, že již nemůžeme zaručit bezpečný tranzit zboží našich zákazníků přes výše uvedené země.

Nadále přijímáme objednávky z nebo do Ruska a Běloruska za předpokladu, že letecké a přepravní společnosti budou nadále nabízet kapacitu na těchto trasách. V současné době pozorujeme, že první lodní a letecké společnosti ukončují své aktivity spojené s přepravou do nebo z těchto zemí. Netřeba dodávat, že všechny zakázky do / z Ruska a Běloruska musí plně splňovat nejnovější vládní sankce uvalené na tyto země.

Kromě těchto konkrétních opatření očekáváme další dopady na naši provozní činnost. Oblast konfliktu a země zapojené do konfliktu hrají důležitou roli na mezinárodních ropných a energetických trzích. To již vede k velmi dynamickému vývoji cen ropy a tím i přirážek souvisejících s ropou, jako jsou BAF a palivové příplatky. Další vývoj budeme bedlivě sledovat a budeme vás informovat. Navíc se již začíná objevovat nedostatek kapacit na trhu letecké nákladní dopravy, protože evropským aerolinkám je zakázán vstup do ruského vzdušného prostoru a ruským leteckým společnostem je zakázán vstup do evropského vzdušného prostoru.

V tuto chvíli nelze předvídat, jak dlouho tato situace potrvá ani jak se bude situace vyvíjet. Budeme se i nadále snažit nacházet řešení pro naše zákazníky a průběžně vás informovat o budoucím vývoji, abychom zajistili pokračování vašich mezinárodních dodavatelských řetězců.

Naše týmy po celém světě s vámi budou v kontaktu. Neváhejte se prosím obrátit na vaši kontaktní osobu společnosti DACHSER, aby posoudila vaši konkrétní situaci a projednala další opatření pro vaše letecké, námořní a železniční zásilky.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova