Aktuální situace týkající se nákladového prostoru v Německu i v ČR

Globální logistický trh v letech 2020 a 2021 představoval a stále představuje pro celé odvětví velké výzvy. Přestože se ekonomika po dlouhých uzavírkách a uzavírání hranic dokázala vzpamatovat napříč všemi průmyslovými odvětvími, letos to vedlo k vysokému zatížení sítě, a tím ke zvýšenému nedostatku nákladového prostoru.

Současnou situaci na trhu výrazně ovlivňuje vývoj objemů zásilek, které se za poslední dva roky zvýšily až o 20%. Na rozdíl od předchozích let vysoký objem zásilek v létě neklesal jako obvykle, ale v současné době je stabilně na velmi vysoké úrovni. I v září se očekává jen mírné zpomalení. Důvodem jsou efekt dohánění, přesuny ve spotřebě na online obchodování a změny v úrovni zásob v průmyslu a retailu.

Na druhé straně jsou omezené dostupné kapacity vozidel, nedostatek řidičů a skladníků a silně zatěžovaná infrastruktura. Kromě toho zůstávají zachovány vysoké požadavky na hygienické a distanční předpisy na pracovišti i preventivní opatření pro zachování funkčnosti sítě DACHSER. Důsledkem jsou zvyšující se personální a procesní náklady.

Zvýšené objemy s omezenými kapacitami nákladového prostoru se konzistentně projevují v celém logistickém průmyslu. Týmy ve společnosti DACHSER však dělají vše, co je v jejich silách, aby vyvíjely inteligentní řešení s cílem nabídnout kvalitu, stabilitu sítě, a tím i zabezpečení dodavatelských řetězců našich zákazníků na mezinárodní úrovni i v těchto nejistých časech.

Máte-li jakékoli dotazy, obraťte se prosím na svou kontaktní osobu na své pobočce společnosti DACHSER.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova