DACHSER a Velpack: pět let B2C dodávek pro segment Dům a zahrada

DACHSER Czech Republic a společnost Velpack vstupují do pátého roku spolupráce v logistice pro segment Dům a zahrada. DACHSER pro balicí společnost z Českých Budějovic realizuje B2C dodávky zahradního příslušenství, přímo do domácností kutilů a zahrádkářů především v západní Evropě. Vzestup e-commerce a návrat k zahradničení v posledních dvou letech vedly k více než stoprocentním nárůstům v přepravovaných objemech.

Doručovací produkt pro B2C sektor – targo on-site

Velpack je rodinná společnost se sídlem v Českých Budějovicích a jejím hlavním zaměřením jsou balicí a fulfillment služby s přidanou hodnotou. Mezi její nosné portfolio patří také produkty pro segment Dům a zahrada. Pro e-shopy jednoho ze svých zákazníků zpracovává a řídí objednávky a zušlechťuje a kompletuje díly pro nádoby k pěstování květin z ušlechtilé rzi a nerezu. Pro distribuční logistiku paletových zásilek si za svého logistického partnera vybrala v roce 2017 specialistu na sběrnou službu DACHSER Czech Republic.

Produkt pro poslední míli - targo on-site

DACHSER se od svého založení zaměřoval primárně na B2B sektor. V souladu se svojí strategií udržitelného rozvoje a s přístupem zaměřeným na inovace společnost identifikovala nové potřeby trhu a zavedla doručovací produkt pro B2C sektor – targo on-site. „Doručování v režimu targo on-site jsme spustili před více než pěti lety, abychom vyšli vstříc našim zákazníkům ze sektoru B2B, kteří stále častěji zavážejí svými produkty i koncové zákazníky, domácnosti či drobné provozovny. Doplňkový produkt targo on-site se osvědčil a dokázal úspěšně uspokojit i mnohanásobně zvýšenou poptávku po těchto službách v době koronakrize,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní ředitel DACHSER Czech Republic a. s.

Společnost Velpack využívá targo on-site pro zahradní produkty, většina jejich objednavatelů jsou soukromé domácnosti. „S rozmachem kutilství a zahradničení se zvýšila poptávka i po velkých produktech, které odesíláme na denní bázi jako paletové zásilky prostřednictvím sítě DACHSER,“ uvádí Carl Marcus Schmölder, jednatel společnosti Velpack s.r.o., a doplňuje, „DACHSER je jedním z mála, kdo nám pro takové nestandardní a křehké zásilky dokázal zaručit vysokou kvalitu přeprav.“

DACHSER tyto výrobky distribuuje především ve výměnných nástavbách, které v soupravě jednoho tahače a dvou výměnných nástaveb nabízejí vyšší ložnou kapacitu než běžný návěs. Výměnné nástavby pak míří přímými linkami z České republiky do domácností zejména v Rakousku, Německu a Švýcarsku, ale zásilky putovaly například i do Francie, Velké Británie či Litvy. „Síť sběrné služby společnosti DACHSER a vybrané doručovací produkty umožňují realizovat dodání do 48 hodin, což je pro naše zákazníky oceňovaný benefit,“ uvádí Carl Marcus Schmölder.

O tom, že je segment Dům a zahrada na vzestupu, svědčí i čísla společnosti Velpack, která jen v prvním lockdownu na jaře loňského roku zaznamenala meziroční zvýšení prodejů o 120 procent. „Enormní zvýšení poptávky se nám společně s DACHSEREM podařilo zvládnout ke spokojenosti všech zúčastněných stran a především koncových zákazníků. Velký podíl na tom má skvělá a efektivní komunikace a snaha vyřešit všechny výzvy, které jsou v logistice na denním pořádku,“ uzavírá Carl Marcus Schmölder.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova