DACHSER investuje do výstavby v Kladně

DACHSER Czech Republic postaví nový překládkový sklad a administrativní prostory na své hlavní pobočce v Kladně. S další halou o velikosti 4 000 m2, která rozšíří stávající logistické centrum, vznikne nejmodernější a největší DACHSER terminál pro zásilky sběrné služby v České republice. Dvoupodlažní administrativní vestavba nabídne 1 340 m2 moderních kanceláří a zázemí. Nová výstavba bude šetrná vůči životnímu prostředí. Stavba bude zahájena v červenci 2023 a její dokončení se předpokládá v polovině roku 2024. DACHSER zde plánuje investovat 12,6 milionů eur (300 milionů korun). Logistické centrum DACHSER Kladno nabídne po dokončení stavby celkem 18 500 m² skladových ploch s 92 nakládacími branami a téměř 4 500 m² administrativních prostor.

DACHSER investuje do výstavby v Kladně
DACHSER investuje do výstavby v Kladně

Nové prostory společnosti DACHSER Czech Republic rozšíří stávající pobočku v revitalizovaných prostorách bývalé Huti Koněv v průmyslové zóně v Kladně. Překládkový sklad bude mít po dokončení 8 000 m² a bude osazen celkem 76 nakládacími branami, významně se zvětší i venkovní logistické plochy.

Rozšíření pobočky v Kladně reaguje na naše potřeby a potřeby našich zákazníků a umožní nám ještě rychlejší a komfortnější odbavení zásilek sběrné služby do celé Evropy.

Jan Pihar, generální ředitel DACHSER Czech Republic

Stavba v tzv. „DACHSER standardu“ společném pro všechny vlastní budovy společnosti po celé Evropě, bude zahrnovat i udržitelné technologie – na střeše nové budovy budou umístěny fotovoltaické panely, které poskytnou elektrickou energii využitelnou pro provoz areálu, nabíjení manipulační techniky či dobíjecí stanice pro nákladní a osobní firemní vozidla, a řada dalších prvků pro ochranu klimatu a vodních zdrojů.

Projekt s ohledem na budoucí nároky logistiky

„Rozšíření pobočky v Kladně reaguje na naše potřeby a potřeby našich zákazníků a umožní nám ještě rychlejší a komfortnější odbavení zásilek sběrné služby do celé Evropy,“ říká Ing. Jan Pihar, generální ředitel DACHSER Czech Republic, a dodává, „celou stavbu jsme koncipovali jako moderní projekt s ohledem na budoucí nároky logistiky a v souladu s našimi cíli udržitelného rozvoje.“ Vedle nových logistických ploch vyroste na pobočce DACHSER Kladno také nová administrativní budova. Architekti ji navrhli jako dvoupodlažní vestavbu umístěnou ve výšce čtyři metry nad podlahou nové skladové budovy. Kladenské pobočce poskytne na ploše o velikosti 1 340 m² moderní kanceláře a zázemí pro pracovníky skladu. Souběžně s novou výstavbou budou kompletně redesignovány i stávající administrativní prostory tak, aby odpovídaly nejmodernějším trendům a splňovaly potřeby nejrůznějších logistických profesí.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova