DACHSER získává poskytovatele logistického softwaru společnost kasasi

Akvizicí posiluje své odborné znalosti v oblasti telematiky, konektivity, umělé inteligence (AI) a internetu věcí (IoT)

Mezinárodní logistický provider DACHSER získal majoritní podíl v softwarové společnosti kasasi GmbH se sídlem v německém Kemptenu. kasasi zaměstnává 50 lidí a společnosti se dohodly na tom, že nezveřejní kupní cenu.

Burkhard Eling (CEO skupiny DACHSER), Markus Lechner (General Manager kasasi), Stefan Hohm (CDO skupiny Dachser)
Burkhard Eling (CEO skupiny DACHSER), Markus Lechner (General Manager kasasi), Stefan Hohm (CDO skupiny Dachser)

Společnost kasasi založená v roce 2009 vyvíjí inovativní softwarové produkty, které optimalizují a přinášejí více transparentnosti do přepravních procesů na pozemních, železničních a vodních cestách. „Společnost kasasi jako vysoce inovativní poskytovatel konektivity a IoT aplikací (IoT – Internet věcí) dokonale rozšiřuje naše digitální kompetence,“ říká Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) a člen představenstva skupiny DACHSER, a dodává, „platforma kasasi kombinuje telematická data z našich více než 8 500 výměnných nástaveb a 5 000 tahačů s daty o zásilkách a plánování z našeho klíčového systému pro řízení přeprav (TMS) Domino. Inteligentní kombinace a analýza těchto dat nám otevírá zcela nové možnosti pro plánování přeprav, určování časů doručení a také sledování a řízení zásilek.“

Prvním krokem společnosti DACHSER bylo získání majoritního podílu v kasasi na konci října tohoto roku. Zbývající podíly získá postupně a akvizici dokončí do roku 2026. kasasi bude nadále řídit její generální ředitel Markus Lechner a jeho zkušený tým. Společnost bude i nadále pokračovat v obsluhování stávajících zákazníků z oblasti železnice, retailu, potravinářského a farmaceutického průmyslu. Další expanze bude zaměřená na monitorovací a analytická řešení pro přepravy po železnici.

Inteligentní kombinace a analýza těchto dat nám otevírá zcela nové možnosti pro plánování přeprav, určování časů doručení a také sledování a řízení zásilek.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) skupiny DACHSER

„S DACHSEREM jako majoritním akcionářem můžeme v našem úspěšném podnikatelském příběhu pokračovat a soustředit naši pozornost na vývoj průkopnického přepravního a logistického softwaru,” říká Markus Lechner, který před založením tohoto start-upu řadu let působil ve společnosti DACHSER. „Do budoucna bude tato stabilita a bezpečnost přínosem pro naše zaměstnance a zejména pro naše zákazníky,“ doplnil Markus Lechner.

Dynamika a síla inovací

Systematická digitalizace hraje klíčovou roli v úsilí společnosti DACHSER v další optimalizaci a posilování odolnosti dodavatelských řetězců jejích zákazníků. „S těmi správnými digitálními technologie můžeme ještě více zvýšit efektivitu, integrovat naše zákazníky hlouběji do našich procesů a přepravovat více zboží v rámci stávajících přepravních kapacit. Zvýšení transparentnosti zlepší plánování a zkrátí čas pro odpovídající reakce na jakékoliv přerušení dodavatelského řetězce,“  zdůrazňuje Burkhard Eling, CEO skupiny DACHSER, a doplňuje, „proto jsme se rozhodli pro akvizici kasasi, dynamické společnosti s velkou inovativní silou v oblasti vizibility a konektivity dodavatelského řetězce. Investujeme stále také do našeho vlastního IT a vývoje softwaru, přičemž v této oblasti zaměstnáváme přibližně 560 lidí, a také do výzkumu a vývoje v rámci výzkumné laboratoře DACHSER Enterprise Lab ve spolupráci s Fraunhoferovým IML institutem a v neposlední řadě i do našeho globálního řízení nápadů a inovací.“

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova