DACHSER podporuje humanitární pomoc v oblastech ničivého zemětřesení

Mezinárodní logistický provider DACHSER věnoval dar ve výši 50.000 eur dětské charitativní organizaci terre des hommes na okamžitou humanitární pomoc v Turecku a Sýrii, v oblastech postižených živelní katastrofou.

DACHSER a terre des hommes podporují humanitární pomoc v oblastech ničivého zemětřesení

Zemětřesení v turecko-syrské pohraniční oblasti způsobilo nesmírné utrpení. Navzdory obrovskému nasazení záchranářů a přeživších přišlo mnoho lidí o život, domy jsou zničené nebo neobyvatelné.

„Naše myšlenky jsou s lidmi v katastrofou postižené oblasti, kteří ztratili příbuzné a přátele a nemají doslova vůbec nic. Humanitární pomoc je zde nyní nejvyšší prioritou,“ říká Burkhard Eling, CEO skupiny DACHSER.

DACHSER proto okamžitě věnuje 50 000 eur na humanitární pomoc organizaci terre des hommes. Její turecká partnerská organizace „Podpora života“ poskytuje lidem v nouzi stany a přikrývky, teplé oblečení, jídlo, čistou pitnou vodu a léky. Nezbytně nutná je také dětská výživa, ale na místě se rozdávají i ohřívače, plenky a léky pro děti. Stany pomáhají překonat rodinám přechodné období, aby nebyly vystaveny chladu. Kromě toho je zapotřebí také rodiny dostat z oblasti zemětřesení, protože veřejná doprava je zde zcela ochromena.

Zemětřesení způsobilo obrovské utrpení

DACHSER působí v samotném Turecku více než deset let. Dvě obchodní oblasti ASL a Road Logistics zde zaměstnávají celkem 75 zaměstnanců, z nichž všichni jsou naštěstí bez zranění a v bezpečí. Mnoho z nich je však katastrofou velmi zasaženo, protože mají rodinu, přátele nebo známé žijící v oblasti katastrofy. To platí i pro mnoho dalších zaměstnanců společnosti DACHSER s kořeny v Turecku nebo Sýrii.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova