Nové číslo DACHSER magazínu je tady!

Logistika často bývá považována za barometr stavu globální ekonomiky. Je to proto, že mezinárodní toky zboží jsou časným indikátorem změn v globálních obchodních vztazích. Současné geopolitické změny jsou ale tak významné, že mají potenciál dodavatelské řetězce dokonce zcela přetvořit. To je také jedno z témat nového DACHSER magazínu.

DACHSER magazine 4/2022

V našem titulním článku se tak můžete dočíst o šesti možných tezích s podtitulkem „Měnící se časy“, které mění rámec logistiky. Zabýváme se dopady, které s sebou tyto změny přinášejí, a především tím, jak zvýšit odolnost dodavatelských řetězců. Podrobnosti najdete od strany 6.

Při všech změnách, které v současnosti probíhají, je však jasné, že globalizaci nelze vrátit zpět. Efektivní globální dodavatelské řetězce, které bez problémů fungují, budou stále žádané i v budoucnu. Příkladem je spolupráce naší společnosti DACHSER se švýcarským zákazníkem WorldConnect. Jejich cestovní adaptéry se vyrábí v Thajsku, my se staráme o přepravy do Evropy,  skladování v Hamburku a následnou distribuci na prodejní místa. Abychom zajistili co nejlepší doručovací časy, když na dodavatelské řetězce působí nejrůznější rušivé vnější vlivy, velmi úzce spolupracují všechny naše divize. Celý příběh začíná na straně 18.

Průběžná optimalizace procesů je také tématem našeho článku o pobočce DACHSER v Langenau u Ulmu v Německu. V tomto logistickém centru používají již několik měsíců aktivní exoskeletony. Tito inovativní robotičtí pomocníci se oblékají jako batoh a přinášejí významnou podporu našim zaměstnancům při zvedání a přenášení těžkých břemen. Přejděte na stranu 24 a zjistěte, jak tato technologie, která je v logistice nová, způsobuje malou revoluci v každodenní skladové rutině.

Váš DACHSER magazín

Tyto a mnoho dalších příběhů najdete v tomto vydání. Stáhněte si DACHSER magazín v souboru PDF. Věříme, že se vám poslední letošní číslo časopisu DACHSER bude líbit.

Můžete si také prohlédnout předchozí čísla časopisu DACHSER.

DACHSER magazine 4/2022 – anglická verze PDF (6,56 MB)
DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova