Prohlášení CEO koncernu DACHSER Burkharda Elinga k vojenskému konfliktu na Ukrajině

Mír a volný pohyb zboží jsou základními předpoklady pozitivního a svobodného rozvoje všech společností. V tomto duchu se DACHSER v posledních několika desetiletích rozrostl jako mezinárodní logistický provider. Hluboce litujeme eskalace vojenského konfliktu na Ukrajině. Konflikt bude mít mimo jiné také zásadní dopad na dodavatelské řetězce ve východní Evropě.

Naší hlavní prioritou je bezpečnost všech řidičů přepravujících zásilky jménem společnosti DACHSER. Proto jsme dnes nařídili okamžité zastavení převzetí a nakládky všech zásilek na Ukrajinu. To platí pro všechny evropské přepravy našeho segmentu služeb Cargoplus, který se specializuje na FTL a LTL přepravy mimo jiné do zemí SNS, a také pro všechny přepravy z evropské logistické sítě, které na Ukrajině zajišťuje náš partner ACE. Pravidelný provoz z naší platformy Strykow (Polsko) do Kyjeva bude přerušen. Všechna nákladní vozidla, která jsou v současné době stále na cestě na Ukrajinu, musí být po dohodě se zákazníky vrácena. Jsme v úzkém kontaktu s naším ukrajinským partnerem, který také uzavřel své sklady.

Vzdušný prostor nad Ukrajinou byl uzavřen v širokém okruhu. Starty a přistání letadel zde nejsou možné, takže je třeba se obávat přetížení náhradních letišť. Naše týmy European Logistics a Air & Sea Logistics vývoj situace pozorně sledují a jsou v úzkém kontaktu s našimi zákazníky. Týká se to také zejména omezení pohybu zboží, která mohou v následujících dnech nastat v důsledku vyhlášených sankcí proti Rusku.

Související aktivity společnosti DACHSER na Ukrajině a v Rusku

DACHSER nemá na Ukrajině vlastní pobočky, ale spolupracuje tam se svým partnerem společností ACE Logistics. Tato estonská společnost je také partnerem DACHSERU pro pobaltské státy a partnerem společného podniku ve Finsku. Segment Cargoplus zajišťuje na těchto trzích další celovozové přepravy.

V Rusku má DACHSER od roku 2008 vlastní národní společnost a poskytuje zde služby v obchodních segmentech Road Logistics a Air & Sea Logistics. V sedmi lokacích zaměstnává přibližně 160 zaměstnanců. V roce 2020 DACHSER Russia zpracovala přibližně 17 000 zásilek a vygenerovala tržby ve výši 21,6 milionu EUR.

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova