Nadrozměrná letecká přeprava pro dceřinou společnost Airbusu

Divize DACHSER Air & Sea Logistics zorganizovala speciální leteckou přepravu: Satair, dceřiná společnost Airbusu a jeden z předních světových dodavatelů náhradních dílů pro letadla a helikoptéry, objednal u společnosti DACHSER charterový servis pro nadměrný výrobek – horizontální stabilizátor A320.

Horizontální stabilizátor A320 se nakládá pro leteckou cargo přepravu

Nadměrná a křehká součástka letadla měla být letecky přepravena z letiště ve španělské Zaragose do Dubaje a bylo nutné s ní nakládat s extrémní opatrností. Navíc se jednalo o urgentní přepravu. V konečném důsledku totiž letadlo, které z důvodu chybějícího náhradního dílu nemůže létat, generuje nemalé náklady.

Týmová práce jako faktor úspěchu

Tým leteckých a námořních přeprav společnosti DACHSER ve Španělsku spolupracoval s německým týmem na plánování projektové přepravy s citlivým nákladem až do těch nejmenších detailů. To zahrnovalo i sestavení pracovního harmonogramu a důkladnou analýzu logistických procesů. „Klíčem k úspěšnému projektu byla týmová práce,“ říká Carlos Garcia, Department Head pro letecké přepravy z DACHSER Air & Sea Logistics ve Španělsku.


Pozemní přepravu ze španělského města Getafe na letiště v Zaragose si zrealizoval sám zákazník. DACHSER Air & Sea Logistics převzal leteckou zásilku na letišti a bezpečně ji přepravil na letištní plochu a na palubu dopravního letadla. DACHSER pro přepravu objednal Antonov An-124, jedno z největších letadel na světě, a proto také nejvhodnější prostředek pro leteckou přepravu tak velkých dílů, jako jsou části letadla.


Další dva zaměstnanci společnosti DACHSER a také zástupce společnosti Satair dohlíželi na příjezd na letiště v Zaragose a koordinovali časy odbavení s celním agentem a operátorem letecké přepravy. Jakmile byl 13metrový zadní stabilizátor naložen do zadní části Antonova An-124, týmy DACHSERU a společnosti Satair před souhlasem k letu ještě důkladně zkontrolovaly, zda je tato velká zásilka v nákladním prostoru správně umístěna a zajištěna.

Spolehlivost a odbornost

„Jsme hrdí, že nám společnost Satair svěřila tak náročnou a časově citlivou přepravu. Na úspěšné realizaci projektu prokázaly naše týmy ze Španělska a Německa velkou logistickou obratnost,“ říká Carlos Garcia. „Když se jedná o takové speciální přepravy, na prvním místě je spolehlivost logistického partnera. DACHSER má hluboké odborné znalosti v oblasti projektových přeprav a je vždy připraven podporovat své zákazníky jako spolehlivý servisní partner.“

DACHSER celosvětově
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Demlova